2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Mûvészetek egymás közöttForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-20 19:35:10
Elsõkönyves írónõ bemutatkozásával nyílt meg Berettyóújfalu új kiállítóhelye.

A Makk Kálmán Moziban nyílt meg a Mozi Galéria, Berettyóújfalu új mûvészeti bemutatóhelye, ahol a szervezõk nem csak a városban, hanem a térségben alkotó mûvészeknek is bemutatkozási lehetõséget kínálnak.

Elsõként Nagyrábéról Dezsõ Ilona Anna képeit, és Berettyóújfalu ifjú írójának, Berek Editnek az elsõ könyvét ajánlotta az eseményen megjelentek figyelmébe a szervezõ, Kocsis Csaba népmûvelõ, aki az elõbbi gondolatokkal köszöntötte a hétfõ esti megnyitó közönségét.
Formálódik a folytatás

Az alkotókat személyesen is jól ismerõ, szintén helyi születésû író, Bíró Gyula, a mûvészeket bemutató megnyitójában az alkotási folyamat nehézségei mellett kiemelte az írás, a képzõmûvészet okozta egyedi pillanatnak fontosságát, örömét. Bai Károly irodalmi felolvasásai jó alapot adtak a mûvészek gondolatainak átadásához. Így az alkotók megszólalása, az alkotások születésének rejtelmeirõl, még nagyobb figyelmet és érdeklõdést váltott ki.

Dezsõ Ilona Anna, aki több mûvészeti ágban is jelentõs eredményeket tudhat már magáénak, most a legújabb képeinek válogatását hozta el. Benne a virágok szépségeinek titkát, a bohóc szomorúságát, kutató alkotói kíváncsiságát, de mindezek elõtt, a tájak festõi látványát, érzelmi töltetét. Kifejezte azt a meggyõzõdését, hogy eredményes alkotás csak akkor lehetséges, ha az alkotóban meg van a szándék és a kitartás mindennap az önként vállalt, belsõ sugallatok létrehozására, közreadására.

Berek Edit Lélekvesztõ címû kötetének megszületését olyan indulásnak tekinti, amelynek már a folytatása is formálódik.
A korábbi könyvelõi munka helyett, úgy gondolja, a következõkben irodalmi tevékenysége kerül elõtérbe, erre reményt ad az elsõ kötetének eddigi kedvezõ fogadtatása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!