2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tovább terjeszkedik a debreceni vízmûForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-20 19:42:15
22 hajdú-bihari településen a Debreceni Vízmû Zrt. pótolja majd a Hajdúvíz Zrt-t.

Átveszi a vízszolgáltatás üzemeltetését április 1-jétõl 22 hajdú-bihari településen a Debreceni Vízmû Zrt. Az üzlet keretében az érintett önkormányzatok részvényeket vásárolnak a megyeszékhely önkormányzatának tulajdonában lévõ cég pakettjébõl.
Terjeszkedés

Dr. Papp László Debrecen polgármestere az errõl szóló szerzõdés aláírásakor elmondta: a debreceni vízmû célja nem a profit szerzés, hanem az ügyfelek számának növelése és a minõség javítása.

– A 22 településen úgy emelkedik majd a szolgáltatás színvonala, hogy az árak közben nem nõnek – jelentette ki Dr. Papp László.

Hozzátette: a debreceni vízmû a kétezres évek elején kezdte meg a terjeszkedést, több nyírségi és néhány hajdú-bihari település mellett, Romániában Székelyudvarhelyen és Nagyszalontán is érdekeltek.
Szelektálódás

Ányos József, a Debreceni Vízmû Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy 2011. óta több olyan jogszabály született amelyek alapvetõen megváltoztatták a piacot. Aztán jött például a közmûadó és a rezsicsökkentés. A korábbi 400 víziközmû szervezetbõl így mára mindössze 42 maradt. Többek között megszûnt a 68 településen mûködõ Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmû Zrt. (a Hajdúvíz Zrt.) is. Ezeknek az önkormányzatoknak új szolgáltatót kellett keresniük. Ekkor került arra sor, hogy 22 hajdú-bihari település felvette a kapcsolatot a Debreceni Vízmû Zrt.-vel.

(A Debreceni Vízmû a tavalyi évet nyereségesen zárta, igaz korántsem akkora eredménnyel mint a korábbi években.)
Díjcsökkenés

Az üzemeltetési szerzõdések határozatlan idõre szólnak.

– A szerzõdésnek köszönhetõen négy, a csatorna hálózat kiépítésében Debrecennel korábban is együttmûködõ településen: Ebesen, Sárándon, Mikepércsen és Hajdúsámsonban a szennyvízdíjak 25 százalékkal csökkenni fognak. Hosszú távon máshol is mérséklõdhetnek a tarifák – tette hozzá Ányos József.

Az érintett 22 település: Ártánd, Bedõ, Berekböszörmény, Biharkeresztes, Bihartorda, Bojt, Ebes, Esztár, Hajdúbagos, Hajdúsámson, Hencida, Körösszakál, Körösszegapáti+Körmösdpuszta, Magyarhomorog, Mezõsas, Mikepércs, Monostorpályi, Nagykereki, Pocsaj, Sáránd, Szentpéterszeg, Told.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!