2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nézõpont: Tél volt ez egyáltalán?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-20 20:16:08
Emlékszem az ide nyárra, kedd délutánra esett. Így szól a régi angol vicc. Ez nálunk most így hangozhatna: emlékszem az idei télre, karácsony után kezdõdött és január 10-e körül már véget is ért. Aztán februárban még volt egy-két nap „erõlködés”, de az már nem volt az igazi. Orosz Csaba írása.

Lehet, hogy emlékeim megcsalnak, de szerintem egyre ritkábban van havas, hideg tél mifelénk. Inkább amolyan márciusig tartó novemberek lettek jellemzõek. Sokszor borult az ég, nappal +5 fokot mérnek, esik az esõ. Ha véletlenül mégis hó hull, fagy hiányában azonnal latyakká változik, elolvad. A tavalyi „tél” is ilyen csúnya, fekete volt.

Manapság már az is szenzáció, ha mégis esik 5-10 centi hó és egy-két hétig megmarad. Gyerekkoromban a 70-es, 80-as években voltak olyan telek amikor fél méteres, méteres hóban botorkáltunk iskolába. Szüleim, nagyszüleim még nagyobb havakról számoltak be. Állítólag néha egészen a földszintes házak tetejéig is felért a „fehér takaró”.

A melegedõ klíma miatt már az alacsonyabban fekvõ síterepekben sem lehet megbízni, mind kevesebb havas napot regisztrálnak. Lehet, hogy a mi unokáink nálunk már nem látnak havat?

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!