2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Mentorkonferencia HajdúböszörménybenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-20 20:35:18
A végzõs hallgatók és mentoraik is hasznos tapasztalatokat szereztek a Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kar szerdai rendezvényén.

Összesen 42 harmadéves nappali tagozatos óvodapedagógus hallgató kezdi meg nyolchetes külsõ szakmai gyakorlatát március 30-án. Erre az alkalomra immár hagyományosan konferenciát szervezett a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi kara, melyen a végzõs hallgatók személyesen találkozhatnak leendõ segítõjükkel – tájékoztatott Fazekas Jánosné, a gyakorlati képzésért felelõ koordinátor.

Idén 17 település 26 óvodájában várják külsõ szakmai gyakorlatra a jelölteket. A rendezvényen a mentorok és a hallgatók betekinthettek a gyakorló óvodában folyó képzési tevékenységbe, majd a látottakat csoportos megbeszélésen elemezték, értékelték.


- Ezen a konferencián minden évben igyekszünk egy-egy olyan szakterületet kiválasztani, amely segíti a mentori feladatok sikeres teljesítését. Az elõadásokon az aktuális elméleti kérdések mellett megismerhetik a folyamatosan korszerûsödõ képzési gyakorlatot, s ezzel a területen dolgozó óvodapedagógusok fejlõdéséhez is hozzájárulunk - hangsúlyozta Kovácsné Bakosi Éva dékán a hospitálást követõ plenáris ülésen.

A tanácskozáson Hovánszki Jánosné tartott interaktív elõadást az óvodai ének-zenei nevelés aktualitásairól, majd Mezõ Kata ismertette, milyen lehetõségei vannak a gyerekek kreativitásfejlesztésének élménypedagógiai eszközökkel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!