2024. április 24. Szerda, György.
 
Nem hittük el, hogy bevezetikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-22 12:02:14
Címkék: Bihari hírek
Kilométeres sorban lassították a 4-es fõút forgalmát a földadó ellen tüntetõ gazdák.

Olyan szépen felsorolták a rendeletben, hogy mi mindenre vonatkozik a települési adóra keresztelt földadó, hogy talán csak a cipõnk talpára ragadt föld kivétel alóla – ezekkel a szavakkal fogadta a Napló tudósítóját pénteken reggel Molnár Antal, a demonstráció szervezõje.
Sok kicsi…

– Hajdúhadház környékén gyenge minõségû földek vannak, ezeknek a jövedelemtermelõ képessége nem visel el semmiféle földadót. Látja ezeket a régi traktorokat, meg kombájnokat? A hajdúböszörményi vagy a hajdúszoboszlói határban nem ilyenekkel kínlódnak a gazdák. Õket mégse zaklatják földadóval; csak rólunk akarnak még egy bõrt lehúzni – adott hangot elégedetlenségének Molnár Gábor. Õ egyébként visszautasítja, hogy bármiféle kormányellenesség sodorta volna a tüntetõk közé. Mint mondta, a politika nem érdekli, a családja megélhetése viszont nagyon. „Mondják, hogy az aranykoronánként 400 forint adóteher elviselhetõ. Csakhogy a sok kicsi mostanra annyira összegyûlt, hogy azt már nem bírja el a föld” – tette hozzá nyomatékosan.
Pont velünk?

Néhány méterrel odébb két fiatalember vitatja a világ dolgait. Már a bemutatkozáskor gyanítom, hogy rokonok lehetnek, hiszen mindkettõ Borsi névre hallgat. János (bár a földadóról szóló szóbeszéd az õ fülébe is eljutott) gondolta, hogy úgyse fogják bevezetni, hiszen még a miniszter is tiltakozik ellene. – Szerintem központilag találták ki hogy elõbb bepróbálkoznak néhány településen, hogy utána országosan is bevezethessék a földadót. De pont egy ilyen szegény településen kell kísérletezni – adott hangot nemtetszésének, és ehhez már az unokatestvérének is volt egy-két szava. László egyenesen belemondta a mikrofonba, hogy õ bizony a Fideszre szavazott, de többé nem tenne ilyet. Csáfordi Dénes polgármester a Naplónak úgy nyilatkozott, hogy 25 millió forint bevételt remélnek a földadótól, amit nagyrészt az agráriumba juttatnak vissza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!