2024. április 24. Szerda, György.
 
Résen volt a szabadnapos rendõrForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-22 12:28:00
Címkék: Bihari hírek
A Debreceni Rendõrkapitányság Vizsgálati Osztálya kifosztás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 45 éves román állampolgárral szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. március 19-én 16 óra körüli idõben Debrecenben, a Segner téren lévõ buszmegállóban megállt egy osztrák forgalmi rendszámú Skoda típusú személygépkocsi, amelynek sofõrje leszólított egy ott várakozó idõs férfit, akinek olyan termékeket – gyapjú ágynemûket – mutatott, amelyek állítása szerint jótékony hatással vannak az egészségre. A gépjármûvezetõ azt is mondta, hogy pénzre lenne szüksége, mert nem tudja kifizetni a szállodai szobáját. A sértett segíteni akart a férfin, valamint úgy gondolta, hogy megkapja cserébe az ágynemût, de nem volt nála készpénz, ezért beült a személyautóba és az ismeretlen férfival a közelben található nagyáruház ATM automatájához mentek.

A sértett a bankautomatából kivett 40 ezer forintot, közben a mögötte álló férfi hevesen magyarázott és átkarolta az idõs urat, akinek figyelmét elterelte, majd egy váratlan pillanatban az automatából kivette a pénzt és elindult a parkoló irányába. A történteket meglátta egy ott sétáló szabadnapos rendõr, aki azonnal szolgálatba helyezte magát és visszatartotta, valamint igazoltatta a 45 éves férfit. A román állampolgár a rendõrnek azt állította, hogy az idõs úr a barátja, a pénzt pedig betette a 65 éves sértett táskájába. A sértett elmondta, hogy a férfi ágynemût akart neki eladni, õ nem a barátja, és nem is ismeri.
Fotó: police.hu ©

Mosolygó Csaba r. õrnagy értesítette a kollégáit az esetrõl, akik a 45 éves román állampolgárt elfogták és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállították a Debreceni Rendõrkapitányságra. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és bûnügyi õrizetbe vették.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!