2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fogápolásról kicsiknek és nagyoknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-22 12:32:34
A fogápolási világnaphoz kapcsolódóan szervezett programokat az egyetem Fogorvostudományi Kara óvodásoknak és fiatal felnõtteknek.

A Nemzetközi Fogorvosszövetség (FDI) március 20-ra hirdette meg a nemzetközi fogápolási világnapot, amelyhez hazánk is csatlakozott. Ebbõl az alkalomból a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának munkatársai az egyetem óvodájában és egy józsai intézményben tanították meg az ötéveseket a helyes fogkefehasználatra. A szakemberek játékos formában a helyes étrendrõl is beszélgettek a gyerekekkel, így a kicsik azt is megtanulták, hogy az üdítõitalokkal, az édességekkel és a nassolnivalókkal is károsítják fogaikat. Az óvodások fogászati és logopédiai szûrésen is részt vettek, ajándékként pedig fogkefét és fogkrémet is hazavihettek - tájékoztatott Alberth Márta, a Fogorvostudományi Kar Gyermekfogászati- és Fogszabályozási Tanszék vezetõje.

A kar munkatársai az óvodások mellett a 20-24 éves korosztályt is felvilágosító elõadásokkal várták a világnaphoz kapcsolódva. A fiatal felnõttek fogazatát elsõsorban a dohányzás, a helytelen táplálkozás és a szájüregben található piercingek rontják - tette hozzá a doktornõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!