2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A szemünket is kilopják fényes nappal!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-23 15:00:24
Egyre több a betörés Debrecenben.A megyeszékhelyen az átlagos zsákmány értéke 100 ezertõl egymillió forintig terjed.

Évrõl évre emelkedik a cívisvárosban és közvetlen környékén elkövetett lakásbetörések száma. Míg három éve a rendõrség 705 ilyen bûncselekményrõl szerzett tudomást, addig a rákövetkezõ évben 912, tavaly pedig már 1116 esetrõl tettek bejelentést a károsultak.

 

A közvélekedéssel ellentétben – tájékoztatta a Naplót Juhászné Kiss Katalin rendõrségi szóvivõ – nem az éjjeli órák a veszélyesek, hiszen a betörõk 90 százalékban fényes nappal, 8 és 18 óra között hatoltak be a lakásokba. Az ünnepek és a nyaralási idõszak kiváltképp a tolvajok kezére dolgozik, akik tavaly átlagosan 100 ezer és 1 millió forint közötti értéket (elsõsorban ékszereket, készpénzt, könnyen mozdítható mûszaki cikkeket) zsákmányoltak.

A betörõk a bejutáshoz általában az ajtó vagy az ablak kifeszítését, illetve a hengerzár eltörését választják. Sokan egyetlen, gyengébb minõségû zárral védik otthonukat, ami még egy kezdõ bûnözõt sem hoz zavarba.

Bár tökéletes védelem nincs, a rendõrség kifejezetten ajánlja zárvédõ pajzsok, megerõsített veretek használatát, továbbá hangsúlyozzák, hogy az ajtó anyagának minõsége, záráspontossága jelentõsen javítja a tulajdonos esélyeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!