2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Szûréssel a megelõzésértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-24 09:33:33
Mintegy ötszázan vettek részt a Klinikai Központ szakemberei által végzett egészségügyi vizsgálatokon március 19-21. között a Fórum bevásárlóközpontban.

Nemcsak vásárolni lehetett múlt hétvégén a Fórum Debrecenben. Az üzletközpontban az egészséges életmód jegyében szerveztek kiállítást, melyen különbözõ szûrõvizsgálatokat is tartottak. A Natural Expón a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának szakképzett ápolói koleszterin- és vércukorszint-méréssel, vérnyomás-ellenõrzéssel, testsúlyanalízissel és életmód-tanácsadással várták a lakosságot.

- Legtöbben a pár csepp vérbõl kimutatható koleszterin- és vércukorszintjükre voltak kíváncsiak, de sokan vették igénybe a tanácsadásokat is. Szombaton közel kétszáz, a három nap alatt pedig összesen mintegy ötszáz embert vizsgáltak meg a kollégák. Nagy az igény ezekre az ingyenes szûrõvizsgálatokra, hiszen itt azonnal sorra kerülnek, és néhány perc után az eredményt is megkapják, míg egy laborvizsgálatra többet kell várni – mondta el Gál Mária, a Klinikai Központ ápolási igazgatója.

A vizsgálatok ezúttal is azt igazolták, hogy a magyar lakosság körében gyakori az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és magas koleszterintszint is. A szakemberek sok esetben tapasztaltak a határértéket meghaladó eredményeket, így az ápolók arról is tájékoztatták a szûrésre érkezetteket, mely szakrendelést érdemes felkeresniük a jövõben. A Debreceni Egyetem Klinikai Központja a szûrõvizsgálatok népszerûsítésével és a lakosság tájékoztatásával komoly szerepet vállal a prevencióban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!