2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nagymacsi virágvasárnapi ünnepség és tojásfa-díszítésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-25 19:35:26
A Nagymacsi virágvasárnapi ünnepség és tojásfa-díszítés megszervezését a DMK Nagymacsi Közösségi Háza és a Közösségfejlesztõk csoportja kezdeményezte. Az eseménynek március 29-én, vasárnap, 10 órától ad otthont az intézmény.

A szervezõk szeretnék bebizonyítani, hogy egy hátrányos helyzetû, sok problémával küzdõ település is képes az összefogásra, a közös munkára egy jó cél érdekében. Szeretnének méltó módon, közösségben készülõdni a Húsvéti ünnepekre. Tojásfát állítanak, s az a céljuk, hogy legalább annyi tojás kerüljön a fára, ahány lélek él a településen (kb. 1000 fõ).

Lassan elérik a megálmodott számot. Egy héttel a rendezvény elõtt a kukók száma már meghaladta a 800 darabot, a település apraja-nagyja készül az eseményre.

Lehetõséget biztosítanak nem csak a helybélieknek, hanem azoknak is, akik szimpatizálnak a településsel, az itt élõ emberekkel, hogy az õ kukóik is felkerüljenek a tojásfára.

A tojásfa köré zászlócskákat helyeznek majd, amelyre ráírják, hogy kik csatlakoztak a felhíváshoz.

Március 29-én, 9-10 óra között gyülekeznek a Nagymacsi Közösségi Házban (Kastélykert u. 39.). Ezután átvonulnak a rendezvény színhelyére, az autóbusz-fordulóba (Kastélykert u. 42.), ahol folytatódik a program.
Köszöntõt mond: Jantyik Zsolt, a Debreceni Mûvelõdési Központ igazgatója
Népi ének – Bodai Boglárka
Gondolatok az ünneprõl – Ráczné Veres Sára lelkész
Tojásfa-díszítés
Táncház
Kézmûves foglalkozás

A rendezvényre elfogadta a szervezõk meghívását Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés elnöke és Hernádi Zoltán, a településrész önkormányzati képviselõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!