2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az éjszakai belföldi és nemzetközi vonatokat érinti a hétvégi óraátállításForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-26 17:16:21
A hétvégi óraátállítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, de emiatt a vasúti menetrendet nem kell módosítani – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel. Vasárnap térünk át a nyári idõszámításra, 29-én hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat.

A MÁV tájékoztatása szerint az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek hajnali kettõ óra elõtt indulnak, már a nyári idõszámításnak megfelelõen, legfeljebb 60 perccel késõbb érkeznek a következõ állomásra.

Az eredetileg hajnali kettõ és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat, így a Debrecenbõl Nagykerekibe és Budapestre, a Lajosmizsérõl a budapesti Nyugati pályaudvarra, illetve a Nyugati pályaudvarról Szolnokra tartó egy-egy személyvonatot három órakor indítják el.

A Budapestrõl szombaton éjszaka induló nemzetközi vonatok – Kijevbe a Latorca InterCity, Brassóba a Corona IC, Bukarestbe az Ister EuroNight, Münchenbe a Kálmán Imre EN, Belgrádba a Beograd gyorsvonat, valamint a Berlinbe (közvetlen kocsikkal Varsóba, Krakkóba és Prágába) közlekedõ Metropol EN – várhatóan egyórás késéssel érik el külföldi végállomásukat.

Magyarországon két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás. A Bécsbõl Bukarestig közlekedõ Dacia nemzetközi vonatot Békéscsaba és Lõkösháza között éri az óraigazítás, így a vonat Lõkösházára már a nyári idõszámítás szerint, 3 óra 15 perckor érkezik meg. A Bukarestbõl Bécsbe tartó Dacia nemzetközi vonat Békéscsaba és Szolnok között tér át a nyári idõszámítás szerinti menetrendre, emiatt 3.56-kor érkezik Szolnokra, majd folytatja útját Budapesten át Bécs felé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!