2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Évtizedes probléma oldódik megForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-27 20:35:00
50 százalékos készültségben Bagamér nagyközség szennyvízcsatornázása.

Évtizedes problémát okozott eddig a településnek a vezetékes szennyvízelvezetõ és szennyvíztisztító rendszer hiánya – mondta el Orvos Mihály, a település polgármestere. A közel 3 ezer lelkes település önkormányzata még 2013-ban kezdte meg a több, mint 1 milliárd forint támogatású projekt elõkészítését. A beruházás építési munkálatai a csatornahálózat lefektetésével tavaly õsszel indultak el, 2015 tavaszán pedig a beruházás elérte az 50 százalékos készültségi fokot. Bagamér történetének egyik legnagyobb fejlesztése részeként a következõ hónapokban 7 utcában dolgoznak majd a kivitelezõk.

Faragó Lajos, a kivitelezõ képviselõje elmondta, hogy a tavaly õsz óta tartó munkálatok eredményeként a 17,1 kilométer gerincvezetékbõl 10 kilométernyi elkészült, valamint a 6 darab átemelõ gépészeti szerelése is megkezdõdött. A szennyvíztisztító telep kiépítése is folyamatban van, így a kivitelezés a tervezetteknek megfelelõen, a 903 ingatlan bekötésének júliusban való elvégzését követõen, várhatóan 2015. szeptember 30-ra befejezõdik.

- Bagamér nagyközség számára ez a beruházás kiemelt jelentõségû, az eddigi fejlesztések közül messze a legnagyobb volumenû. A projekt hozzájárul a fenntartható fejlõdéshez, a lakosság környezettudatos gondolkodásának további elõsegítéséhez, az élhetõbb településkép kialakításához, új távlatokat nyit a gazdaság fejlesztésében is – tette hozzá a polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!