2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Jutalmazás, sport, hagyományápolásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-27 21:11:31
Tervekrõl, a cigányság helyzetérõl tartottak fórumot Pocsajban a napokban.

A fórumot Simon Csaba, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke hívta össze. Az eseményen Kecskés Gyula polgármester, Tóth Erika jegyzõ, Kun István alpolgármester, Fényi Imre, a helyi polgárõrség vezetõje, valamint a települési önkormányzati képviselõk jelenlétében kiemelte, hogy több ötlettel, tervvel kezdik a munkájukat, programokat szeretnének szervezni a romák számára. A tanév végén szeretnék megjutalmazni a legjobb tanulmányi elõmenetelû diákokat, a legjobb sportolókat, valamint a tanulmányi eredményt tekintve a félév óta legtöbbet javítókat. Fontosnak tartja, hogy az iskolai agressziót megfelelõen kezeljék, továbbá a rendszeres iskolába járásra, hiányzásokra nagy figyelmet fordítsanak a szülõk és tanulók egyaránt – tette hozzá.

Újdonságként egy roma gasztronómiai napot szeretnének szervezni, hiszen a roma ételek is megérdemelnek egy hagyományõrzõ rendezvényt – mondta.

Tartanak majd bûnmegelõzési-drogprevenciós tanácsadást is. Ugyanígy fontosnak tartják, fõként a nõk számára, a mentálhigiénés tanácsadást. A már hagyományosan évente egy alkalommal megrendezett sportnap is szerepel az idei tervek között. Agresszió-, konfliktuskezelõ nap létrehozását is szorgalmazta az elnök, hiszen elkerülhetetlenek a konfliktusok a mindennapokban, melyeket megfelelõ módon kezelni kell.A fórumot Simon Csaba, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke hívta össze. Az eseményen Kecskés Gyula polgármester, Tóth Erika jegyzõ, Kun István alpolgármester, Fényi Imre, a helyi polgárõrség vezetõje, valamint a települési önkormányzati képviselõk jelenlétében kiemelte, hogy több ötlettel, tervvel kezdik a munkájukat, programokat szeretnének szervezni a romák számára. A tanév végén szeretnék megjutalmazni a legjobb tanulmányi elõmenetelû diákokat, a legjobb sportolókat, valamint a tanulmányi eredményt tekintve a félév óta legtöbbet javítókat. Fontosnak tartja, hogy az iskolai agressziót megfelelõen kezeljék, továbbá a rendszeres iskolába járásra, hiányzásokra nagy figyelmet fordítsanak a szülõk és tanulók egyaránt – tette hozzá.

Újdonságként egy roma gasztronómiai napot szeretnének szervezni, hiszen a roma ételek is megérdemelnek egy hagyományõrzõ rendezvényt – mondta.

Tartanak majd bûnmegelõzési-drogprevenciós tanácsadást is. Ugyanígy fontosnak tartják, fõként a nõk számára, a mentálhigiénés tanácsadást. A már hagyományosan évente egy alkalommal megrendezett sportnap is szerepel az idei tervek között. Agresszió-, konfliktuskezelõ nap létrehozását is szorgalmazta az elnök, hiszen elkerülhetetlenek a konfliktusok a mindennapokban, melyeket megfelelõ módon kezelni kell.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!