2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Pénztárgépek – NGM: a pénzváltóknak is kötelezõ lenne az online pénztárgépek használataForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-27 21:30:33
A pénzváltók számára is kötelezõen elõírnák az online pénztárgépek használatát – nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelõs helyettes államtitkára szerdán az M1 hírcsatornának.

A helyettes államtitkár elmondta: a tárca szerdán délelõtt egyeztetett a Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesületével, és megállapodtak, hogy ebben a szektorban is hatékonyan tudják elõsegíteni a tisztulást, illetve az ügyfelek védelmét az online pénztárgépek használatának kötelezõvé tételével.

Pankucsi Zoltán hangsúlyozta, most elõször találkoztak azzal, hogy egy szakmai szervezet önként kérte, hogy kötelezõen írják elõ számukra az online pénztárgépek használatát. Ez azt mutatja, hogy a pénztárgép fehérítõ, illetve az ellenõrzést megteremtõ és fenntartó hatását visszaigazolja a piac – emelte ki.

A helyettes államtitkár különösen fontosnak nevezte, hogy megerõsítsék a pénzügyi szektor, a pénzügyi szolgáltatások felügyeletét és ellenõrzését. Az online pénztárgépek bevezetése hatékonyan kiegészítheti a jegybanki felügyeleti tevékenységet ebben a szektorban is – közölte.

Felidézte azt is, hogy az online pénztárgépek kötelezõ használatának kiterjesztésekor felmerült a szépségipar, a wellness és fitness szolgáltatás, a sportlétesítmények, a taxisok.

Pankucsi Zoltán elmondta: a pénzváltási tevékenység esetében nem általános forgalmi adó, hanem elsõsorban a pénzügyi tranzakciós illeték folyhat be többletként, a tárca számításai szerint 4-5 milliárd forint plusz bevételre lehet számítani.

Hangsúlyozta, az online pénztárgépek kötelezõ használatától az is várható, hogy megszûnik a tisztességes vállalkozások versenyhátránya.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!