2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Influenza - Lélegeztetõgépen egy orvosnõForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-25 10:33:07
A H1N1 vírus súlyos szövõdményei miatt a szegedi belgyógyászati klinika intenzív osztályára került egy orvosnõ.

A Független Hírügynökség úgy tudja, nem vette fel a védõoltást az újinfluenza ellen, valószínûleg egyik betegétõl fertõzõdhetett meg.

Az orvosnõ súlyos állapotban van, ezért lélegeztetõ gépre kellett kapcsolni. Továbbra is válságos az állapota az ugyanitt kezelt állapotos asszonynak, aki ugyancsak az újinfluenza szövõdményei miatt került az intenzív osztályra.

A Délmagyarország napilap úgy tudja, a terhes kismamától az intenzív osztály egyik ápolónõje, aki a kismamát kezelte ugyancsak megfertõzõdött a H1N1-el, õ sem vette fel korábban a védõoltást. A járvány miatt - elõvigyázatosságból - hétfõn késõ este látogatási tilalmat rendelt el az egészségügyi centrum elnöke az összes szegedi klinikán.

Prof. dr. Pál Attila SZTE egészségügyi centrum elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: ez ellen a betegség ellen védekezni kell, mert körülbelül 100 emberbõl 3-4 hal bele az egészségesek közül. A terheseknél ez fölmegy 10-15% fölé, tehát véleménye szerint az embereknek be kell oltatni magukat.

Dr. Tombácz Zsuzsanna, a regionális tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályvezetõje a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta: a régió több oktatási intézményében is vannak H1N1-el fertõzött diákok, eddig több beküldött minta is pozitív lett. Azonban tömeges hiányzások nincsenek ezekben az intézményekben, így nem kellett bezárni oktatási intézményeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!