2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
NMHH: 50 millió forintos hangjátékpályázatot írt ki a médiatanácsForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-30 10:00:29
Április 21-éig adhatják be hangjátékok és hangjátéksorozatok terveit a pályázók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának 50 millió forintos pályázatára, amelynek felhívása a nap folyamán jelenik meg a Magyar Média Mecenatúra programot lebonyolító mecenatura.mtva.hu honlapon – áll az NMHH pénteki közleményében.

Országos, illetve legalább félmillió hallgatót együttesen elérõ körzeti rádiók sugározzák majd a Cserés Miklós-pályázaton nyertes dramatizált mûveket. A támogatott alkotásokat 2016. május 31-ig kell majd elkészíteni. 2014-ben már 22 hangjátékot támogatott a testület.

A közlemény szerint a testület e heti ülésén meghozott döntéssel kiírt pályázat kiemelt célja a hazai kortárs és gyermekirodalom, valamint a forgatókönyv- és szövegkönyvírók munkájának támogatása. Egy pályázó a forgatókönyv megírására maximum egymillió, a hangjáték gyártásához pedig percenként 20 ezer forintot nyerhet el.

A javasolt kategóriák között szerepel az egy- vagy kétrészes, részenként 55 perces hangjáték, az 5-10 részes, epizódonként 24 perces, vagy 15-30 részes, részenként 15 perces sorozat.

Közölték azt is: a testület a reklámhangerõsség törvényi rendelkezéseinek megsértése miatt 270 ezer forint bírságot szabott ki az ATV szolgáltatójára.

A tavalyi negyedik negyedév hatósági ellenõrzése során megállapították, hogy az ott sugárzott reklámok kilenc esetben több mint 3 decibellel hangosabban szóltak a környezõ mûsorszámok átlagánál.

A médiatörvény elõírja, hogy a tévékben, rádiókban a reklámok, mûsorelõzetesek átlagos hangereje nem lehet nagyobb az azok elõtt, illetve után vetített mûsorszámokénál – emlékeztetett az NMHH.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!