2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Esõs és hûvösebb idõvel kezdõdik az áprilisForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-31 08:16:05
A héten sokszor kell esõre számítani, többször megerõsödik a szél is. Április elsõ napjaiban a hegyekben hózápor is lehet. A hõmérséklet is fokozatosan visszaesik, a húsvéti hétvégén hajnalban fagypont körül, néhol napközben is csak 5 Celsius-fok körül alakul az idõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn nagyrészt erõsen felhõs vagy borult idõre lehet számítani, inkább csak rövid idõszakokra süthet ki a nap. Sokfelé várható esõ, zápor. Nagyobb mennyiségû csapadék délen, a délutáni órákban valószínû. Kezdetben elsõsorban északkeleten, majd a déli óráktól egyre nagyobb területen lehetnek erõs széllökések, az ország északi harmadán többfelé viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 5-9, a legmagasabb hõmérséklet 11-17 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Kedden északnyugat felõl egyre több helyen várható esõ, zápor. Többfelé megerõsödik, fõként északnyugaton, északon idõnként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban plusz 1-7 fok lehet. Nappal 10-17 fokig melegszik a levegõ.

Április elsején, szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, az Északi-középhegység magasabb részein hózápor is elõfordulhat. Gyakran megerõsödik, idõnként viharossá fokozódik, majd estére mérséklõdik a légmozgás. A minimumhõmérséklet 4-9, a maximumhõmérséklet 9-15 fok között alakul.

Csütörtökön északnyugat felõl átmenetileg erõsen megnövekszik a felhõzet, többfelé várható esõ, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A szél is megerõsödik, idõnként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben 6-12 fok között alakul a hõmérséklet.

Pénteken több-kevesebb napsütésre, elszórtan záporokra, a magasabb hegyekben hózáporra is számítani lehet. Megerõsödik, néhol viharossá fokozódik, majd estére ismét mérséklõdik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hõmérséklet 6-11 fok között alakul.

Szombaton délen több, északon kevesebb helyen várható esõ, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, nappal 6-12 fok között alakul a hõmérséklet.

Vasárnap eleinte keleten még esõ várható, majd szórványosan lehetnek záporok, a magasabb hegyekben hózáporok. Többfelé megerõsödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhõmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximumhõmérséklet 5-10 fok között valószínû – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!