2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Polgárõrök segítségével az idõsek biztonságáértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-31 08:47:57
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársa tájékoztatót tartott a debreceni polgárõröknek az idõsek védelme érdekében.

A debreceni Sas utcai Vagyonvédelmi és Információs Irodában a polgárõrök és a rendõrség munkatársa 2015. március 27-én egyeztetõ megbeszélést tartottak az idõskorúak sérelmére elkövetett bûncselekmények megelõzését szolgáló intézkedések összehangolása érdekében.

Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje a Polgárõrszövetség a Cívis Városért Egyesület szolgálatba induló tagjait tájékoztatta a Debrecen területén – az utóbbi idõszakban – bekövetkezett, idõseket érintõ bûncselekmények alakulásáról.

Az alezredes ismertette az érintett korosztályt veszélyeztetõ, leggyakrabban elõforduló jogsértéseket, azok elkövetési módszereit és az azok elleni védekezés lehetõségeit.

Az osztályvezetõ kérte a polgárõröket, hogy a közterületi szolgálatuk közben – lehetõségeikhez mérten – próbáljanak beszélgetést kezdeményezni a veszélyeztetett korosztály tagjaival és hívják fel a figyelmüket a besurranásos és trükkös lopások megelõzésének lehetõségeire és az áldozattá válásuk elkerülésére. Az idõsek ezáltal önmaguk is sokat segíthetnek saját, személyes biztonságuk megteremtésében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!