2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Banki elszámolás – Az AXA Bank megkezdte az értesítõk postázásátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-01 16:56:35
Az AXA Bank megkezdte a devizaalapú kölcsönügyletek elszámolásáról szóló értesítõlevelek postázását ügyfeleinek, az elsõ pénzügyi teljesítések már megtörténtek, és a továbbiakban a levelek kiküldésével párhuzamosan zajlanak – közölte a hitelintézet.

A bank az értesítõlevelekben részletes tájékoztatást ad az elszámolással és a forintosítással kapcsolatos tudnivalókról, teendõkrõl és lehetõségekrõl, illetve az ügyfelek új, forintalapú hitelének adatairól, így a kölcsönügylet új kamatáról és kamatperiódusáról is. Az elszámolás számszaki levezetésére vonatkozó részletes kimutatást a bank honlapján erre a célra kialakított felületen találják meg az ügyfelek, a belépéshez szükséges kódot az értesítõlevél tartalmazza – írja közleményében az AXA Bank.

Az Erste Bank a múlt csütörtökön arról számolt be, hogy az érintett 227 ezer devizaalapú ügylet mindegyikét elszámolta. A megállapított fogyasztói követelések összege a banknál valamivel több, mint 100 milliárd forintot tesz ki, 20 milliárd forintot már jóvá is írtak, s a múlt hét végéig valamennyi konverziót elvégzik mind a hiteleknél, mind a lízing ügyleteknél. Az ügyfelek kiértesítése ugyanakkor még folyamatban van.

A Raiffeisen Banknál az elszámolás 168 ezer devizahitel-szerzõdést, a forintosítás közel 30 ezer hitelszerzõdést érint. A forintosítás márciusban megtörtént és 4 ezer ügyféllel már elszámoltak – közölte ugyancsak a múlt héten a hitelintézet.

Az MKB Bank a tartozás nélkül lezárt deviza és devizaalapú kölcsönszerzõdésekkel kapcsolatos fogyasztói túlfizetéseket már két héttel ezelõtt rendezte, egy hete pedig azt jelentette be, hogy elszámolt a még le nem járt deviza- és devizaalapú hitelek döntõ többségének fogyasztói túlfizetéseivel is. A részletes elszámolást április 15-30-a között kézbesítik a bank ügyfeleinek.

Az OTP Bank március 16-i közlése szerint ugyancsak elkezdte a most is élõ szerzõdéssel rendelkezõ ügyfelek számára a devizahitelekkel kapcsolatos jóváírásokat, elsõ hullámban mintegy 100 milliárd forintos nagyságrendben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!