2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az ország teljes területén szolgáltathat a FõgázForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-01 17:19:47
A Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) megadta a Fõgáz Zrt.-nek az ország teljes területére szóló földgáz egyetemes szolgáltatói engedélyt, ezzel a cég szolgáltatása a teljes lakosság számára elérhetõvé válik.

Az állami tulajdonú cég a MEKH közleménye szerint február 27-én adta be kérelmét szolgáltatási területének növelésére.

A MEKH emlékeztet: a kormány 2015. január 22-én rendelkezett a nemzeti közmûszolgáltatási rendszer megszervezése érdekében szükséges intézkedésekrõl. Ennek egyik lépése a Fõgáz Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységének országos szintûre – mind a 19 megyére, valamint Budapestre – történõ kiterjesztése.

A Fõgáz szolgáltatási területe korábban Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére terjedt ki.

Az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. ugyancsak közleményt adott ki, amelyben Horváth Péter, a közmûcég elnök-vezérigazgatója hangsúlyozza: a Fõgáz tevékenységének országos kiterjesztésével immár egész Magyarországon elérhetõvé vált az állami közmûszolgáltatás, amelynek megszervezése és kibõvítése az ENKSZ feladata.

Horváth Péter a közleményben kifejti: a társaság célja a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartása, továbbvitele úgy, hogy megteremtse a nemzeti közmûszolgáltatási rendszer egységes, központi irányítását és hosszú távon fenntartható mûködtetését. Az ENKSZ második lépcsõben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, mûködése pedig a távhõszolgáltatással válik teljes körûvé.

“Az ENKSZ a kormányzati célkitûzésnek megfelelõen az ellátásbiztonság és a magyar fogyasztók érdekeit szem elõtt tartva végzi tevékenységét, miközben nyereségét a szolgáltatás bõvítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja” – írja a nemzeti közmûszolgáltató.

A Fõgáz az ENKSZ közleménye szerint 2007 óta országos szinten meghatározó szereplõje a szabadpiaci gázkereskedelemnek, és közel 160 éves tapasztalattal rendelkezik az egyetemes szolgáltatás területén. A Fõgáz MEKH engedélyének birtokában az egyetlen országos eléréssel rendelkezõ lakossági gázszolgáltatóvá vált.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!