2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A nõ harminc körül férjet keresForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-25 11:16:33
Harminc körül a legideálisabb gyermeket szülni a nõknek – állítják a szakemberek.

A családalapítás ideje kitolódott.

Ebben a korban a legtöbben már gõzerõvel keresik leendõ gyermekeik édesapját, sokszor kicsit görcsösen és pánikszerûen.

Férjhez menési pánik kicsivel harminc felett? Találóbb megfogalmazás, hogy görcsösen keresi az igazit sok ilyen korú fiatal nõ, mert úgy érzi, ketyeg a biológiai órája: gyermeket szeretne, fél, hogy kifut az idõbõl.

Mindeközben a családalapítás ideje egyre inkább kitolódik, továbbtanulással és karrierépítéssel telnek a húszas évek. Az élethelyzet produkálhatja a kétségbeesést. Általában az az alapprobléma, hogy ezek a nõk még nem találtak rá arra a férfira, akivel el tudnák képzelni a közös jövõt. Nem feltétlenül a házasságra kell gondolni, hiszen ma már az élettársi kapcsolat is nagy divat.


Nincs meg ½a nagy Õ½

Görcsösen keresgélik az igazit, egyik buliból a másikba járnak, de a város, ahol élnek, már túl szûknek bizonyul. Ezért sokan másik város, külföld vagy éppen az internet felé kacsingatnak. Ha nem kapják meg párjuktól a megerõsítést: hosszú távra tervezhetnek, akkor továbbállnak. Hiszen már nincs idõ olyanra vesztegetni heteket, hónapokat, aki bizonytalan az érzéseiben.

„Az utolsó éves, facér egyetemista lányokkal nagyon könnyû ismerkedni, mert csak úgy falják a férfiakat, tudatosan keresik a nagy õ-t."

„Szerintem csak a húszas éveik elején járó nõkkel érdemes ismerkedni, nem kongatják a vészharangot a fejünk felett" – állítja néhány megkérdezett fiatalember.


Baby Gabi néha pánikol

– Persze hogy néha rám tör a pánik: nemhogy férjem és gyermekem, de jelenleg párom sincsen. Nem azt mondom, hogy még ebben az évben férjhez akarok menni, de szeretnék egyszer kisbabát. Vágyom a házasságra, nem a papírért, hanem azért, mert olyan családban nõttem fel, ahol így volt kerek az élet – árulta el Szklenár Gabi, alias Baby Gabi.

Az énekesnõ nem amiatt aggódik, hogy lassan 32 esztendõs, és még nincs gyermeke, hanem amiatt, hogy még nem találta meg azt a férfit, akivel szívesen tervezne családot. Nem tudja, hogy létezik-e egyáltalán.

– A korombeli férfiak megfáradtak. Sokszor idegesít a higgadtságuk. Én attól érzem fiatalnak magam, ha fiatalabb a párom, viszont a huszonévesek nem vágynak még komolyabb kapcsolatra. Nehéz megtalálni a megfelelõ társat: a legtöbb kapcsolat felszínes, és mindenki mást akar. Persze hiszem, hogy számomra is létezik ½a nagy õ½, aki majd megbolondul értem. Keresem. És hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem görcsösen. Igen, nehéz kilépni egy kapcsolatból, ha a kedvesedben látod a gyermekeid apját. Emiatt a hosszabb szerelmeknek soha nem én vetettem véget – árulta el Gabi.

Azt tapasztalta, hogy a férfiak megijednek a túlzott ragaszkodástól. Az utolsó két kapcsolatának ezért lett vége. – Nekem nincs arra idõm, hogy tíz évig várjak egy férfira, és ezt el is mondom az elsõ randin. Tudom, hogy ez sokkoló, de közlöm velük: én már mindent megéltem, 31 éves vagyok, családra és gyermekre vágyom. Persze nem most azonnal, de tudniuk kell, hogy mi jár a fejemben – mesélte az énekesnõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!