2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Meg is erõszakolhatták az Egerbaktán bántalmazott kislánytForrás: Index
Utolsó módosítás: 2009-11-25 11:25:54
Ellentmondásos értesülések keringenek arról az egerbaktai esetrõl, melynek során társai bizonyosan bántalmaztak egy tízéves kislányt az általános iskolában.

Az igazgató szerint az ügynek "nagyobb a füstje, mint a lángja", az orvosszakértõ pedig nem talált erõszakra utaló jelet. A rendõrség viszont szemérem elleni erõszak alapos gyanújával vizsgálódik.

Egészen biztosan bántalmaztak, és a rendõrség gyanúja szerint meg is erõszakoltak egy tíz éves kislányt az egerbaktai általános iskolában gyermekkorú diáktársai. Az ügyrõl ellentmondásos értesülések keringenek a sajtóban.

Míg a Blikk értesülései szerint társai seprûvel erõszakolták meg az állami gondozott gyermeket, a Népszabadság úgy tudja, hogy az esetrõl a nevelõjének beszámoló kislány nem tett említést erõszakról. A bántalmazásról filmfelvétel is készült egy mobiltelefonnal, ezen csak ütlegelés látható, írja a Népszabadság.

 

A rendõrség szemérem elleni erõszak alapos gyanújával indított vizsgálatot, mondta el érdeklõdésünkre Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendõr-fõkapitánység szóvivõje. A nyomozás részleteirõl nem kívánt részleteket elárulni, így csak megerõsíteni tudta, hogy van filmfelvétel, amit vizsgálnak is.

A kislány vallomásáról sem kívánt részleteket közölni, elmondása szerint a történtek "fájdalmasan érintik, még ha nem is szenvedett maradandó testi sérüléseket".

Az orvosszakértõ szerint a kislány könnyû sérüléseket szenvedett. Ugyanõ a Népszabadság beszámolója szerint nem talált nemi erõszakra utaló jeleket.

Az általános iskola igazgatója a Heves Megyei Hírlapnak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az ügynek "nagyobb a füstje, mint a lángja", de nem kívánta kifejteni, hogy mire gondol. Lachata István iskolaigazgatót munkahelyén, az egri Felsõvárosi Általános Iskolában kerestük - ennek a résziskolája az egerbaktai iskola -, de nem fogadták hívásunkat.

A Heves Megyei Önkormányzat gyermekvédelmisei mindenesetre kivették a kislányt az iskolából, ezután Egerben folytatja tanulmányait. Megpróbáltuk megszólaltatni a megyei önkormányzat Egységes Gyermekvédelmi Intézményének igazgatóját, Kocsa Erikát, õ azonban szerdán nem volt bent munkahelyént, munkatársa tájékoztatása szerint a hét hátralevõ részében sem lesz elérhetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!