2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vasárnapi pihenõnap – A plázákban a hosszabb nyitva tartás még nem kompenzálja a vasárnapotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-03 07:52:43
A vasárnapi zárva tartást elrendelõ törvény március 15-i életbe lépése óta erõsödött ugyan a pénteki, szombati forgalom a plázákban, de még nem kompenzálja a vasárnapot – válaszolta az MTI érdeklõdésére Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének (MBSz) fõtitkára kedden.

A kereskedõktõl és látogatóktól kapott eddigi visszajelzésekbõl az szûrhetõ le, hogy a bevásárlóközpontok bérlõi, mind a nyitva tartható, mind a bezárni kényszerülõ üzletekben nehezményezik a nyitva tartás korlátozását, a vásárlók számára pedig nem egyértelmû, hogy melyik üzlet tart nyitva. A látogatók emellett a felháborodásukat az üzletekben szóvá is teszik, a külföldieket pedig teljesen váratlanul érte a zárva tartás – fejtette ki Balatoni Judit.

A fõtitkár véleménye szerint még hosszabb idõnek kell eltelnie, hogy a bevásárlóközpontok esetleg változtassanak a nyitvatartási renden. A hosszabb nyitva tartás a hét többi napján egyelõre még nem hozza a várt eredményt, de ehhez is még idõ kell.

Hozzátette, hogy a rendelet életbe lépése óta eddig eltelt három vasárnapból március 15-e ünnepnap volt, amikor egyébként is zárva kellett lenniük az üzleteknek, a március 29-i vasárnap pedig azért nem releváns, mert sok üzlet ezt választotta a szabadon kijelölhetõ vasárnapnak, amikor élve a törvény adta lehetõséggel, nyitva lehettek. A zárva tartással érintett elsõ “igazi” vasárnapon, március 22-én a mozival nem rendelkezõ bevásárlóközpontokban nagyon kevesen voltak, a mozival rendelkezõkben pedig egy szokásos, átlagos vasárnapi látogatottság 40-45 százalékát érte el a látogatók száma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!