2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
OKF: a viharos szélben kidõlt fák okoztak gondokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-03 08:06:33
A viharos szélben kidõlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tûzoltókat éjszaka – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szóvivõje szerda reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: a legtöbb riasztást még éjfél elõtt kapták, az ország különbözõ pontjain huszonöt esetben kellett beavatkozniuk a tûzoltóknak.

A 7-es úton Polgárdinál egy nagyobb faág szakadt az útra, az 51-esen pedig Kiskunlacháza közelében egy kidõlt fa teljes szélességében lezárta az úttestet – tette hozzá az OKF szóvivõje.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél veszélye miatt szerdára Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki másodfokú figyelmeztetést. Így ezeken a területeken akár 90 kilométer/óránál erõsebb széllökésekre is számítani kell. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!