2020. február 24. Hétfő, Szökőnap.
 
Csaknem az egész országban viharos szélre figyelmeztetnekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-03 08:20:39
Kilenc megyére és a fõvárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsõfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken akár 90 kilométer/órásnál erõsebb széllökésekre is számítani kell.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a szél miatt.

Az elõrejelzésben azt írták: szerdán is országszerte szeles idõ várható: napközben az északnyugati szelet sokfelé viharos széllökések kísérik, és estére is csak kissé csillapodik a szél ereje.

Emellett a futó záporok mellett mindenhol számítani lehet több-kevesebb napsütésre. Fõleg késõ délelõttõl egészen estig rövid ideig tartó, de intenzív záporok és jégdarazáporok, a magasabb hegyekben hózáporok alakulhatnak ki hirtelen több fokos hõmérsékleteséssel, néhol dörgéssel, villámlással. A legmagasabb hõmérséklet általában 10-11 Celsius-fok körül valószínû, de a szélben a ténylegesnél jóval hidegebbnek érezhetjük a levegõt. Késõ este 0-plusz 6 fok várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!