2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Fokozott rendõrségi ellenõrzést tartanak húsvétkor országszerteForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-05 08:48:40
Józan húsvét elnevezéssel országos akciót tart a rendõrség csütörtöktõl hétfõig, elsõsorban az ittas és bódult jármûvezetõk kiszûrése érdekében – jelentette be az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje sajtótájékoztatón Budapesten.

Óberling József közölte: az ellenõrzések szükségességét mutatja, hogy az elmúlt évben elvégzett 26 ezer ellenõrzés során 600 jármûvezetõ bizonyult ittasnak, ami 2,2 százalékos arányt jelent, ugyanakkor a balesetek 10 százalékánál játszott közre az alkoholfogyasztás.

Az ideihez hasonló méretû ellenõrzés elõször tavaly volt, miután 2013-ban a húsvéti ünnepek alatt kilenc ember halt meg a magyar utakon. Most is mintegy ötezer rendõr vesz részt az akcióban, az ellenõrzésben közremûködnek az Országos Polgárõr Szövetség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) munkatársai is – mondta.

Érsek István, az NKH elnökhelyettese ismertette, hogy munkatársaik ellenõrzik az autók, rajtuk például az abroncsok és az ablaktörlõ lapátok állapotát, és felhívják a jármûvezetõk figyelmét a hiányosságokra.

Nyílt napok alkalmával ugyanakkor lehetõséget adnak az autósoknak, motorosoknak a Tavaszi átállás elnevezésû akció keretében a jármûvek ingyenes mûszaki ellenõrzésére a hatósági vizsgaállomásokon. Aki élni szeretne a lehetõséggel, az a hatóság honlapján, az nkh.gov.hu webcímen is tájékozódhat a részletekrõl – mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!