2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
5 illat a sikerértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-07 10:57:26
Minden helynek, ahogy minden embernek is sajátos illata van. A legtöbb irodában fellelhetõ alap a kávé, csipetnyi nyomtatófesték és egy fuvallat kétségbeesés illatának egyvelege.

Az illatok és szagok befolyásolják a hangulatunkat, ezért felelõtlenség, hogy nem szentelünk neki egyáltalán figyelmet a munkahelyünkön. A Mashable forrása alapján Japánban például nem szokatlan, hogy a napszaktól függõen különbözõ serkentõ vagy épp nyugtató illatokkal próbálnak hatni a dolgozókra.

ÉRDEKES: “Papírok” helyett lelkesedés?

Eközben pedig a bevásárló üzletekben már egy ideje zajlik az úgynevezett illatmarketing az általános érzékszervi élmények növeléséért – más néven, hogy nagyobb költésekre serkentsenek bennünket.
Na de melyek azok az illatok, amelyek javíthatják a teljesítõképességünket? És melyek, amelyek fokozzák az agyi aktivitásunkat?
1. Rozmaring

A rozmaring segíti a gondolkodást, fokozza az emlékezõképességet és energetizáló hatással van az elmére.
2. Jázmin

Amellett, hogy segíti a kikapcsolódást, a jázmin enyhíti a feszültséget és az idegességet.
3. Citrus

Mindenfajta citrus illatnak jótékony hatása van. A grépfrút segít harcolni a szellemi kimerültség ellen, a citrom inspirál, a narancs enyhíti a stresszt, a bergamot olaj pedig jó depresszió ellen.
4. Levendula

A levendula nagyon nyugtató illat, mely oldja a stresszt és csökkenti a szorongást.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat
5. Menta

A mentaillat energetizál és felfrissít. A borsmenta segít a koncentrációban és serkenti az elmét.
Hogyan használjuk?

Mivel a legtöbb munkahelyen tiltott a gyertyák és olajmécsesek használata, ezért ezek helyett alternatívát kell keresnünk. Ma már lehet kapni elemes olajmécseseket, párásítókat, de akár USB-s variációkat is.

Ha azonban nem akarunk beruházni ilyenekre, akkor az is elegendõ ha egy meleg helyre teszünk egy tál vizet, amibe néhány csepp illóolajat öntünk. Ezek nem jelentenek egészségügyi és biztonsági kockázatokat, és ez a helyzet az illatos zacskókkal is. Fontos azonban, hogy ha ilyeneket használunk, legyünk tekintettel a kollégákra is!

Amennyiben nagyon zavar másokat az illat, akkor csupán szagoljunk néhányat a kellemes illatból, az agyunk már arra is reagálni fog.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!