2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az elhízás elõször az agyban történik meg?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-09 08:07:32
Az értelem nyomást gyakorol a fizikai testre – véli Gunagriha.

Tudományos kutatások is megerõsítették, hogy az elhízás elõször az agyban történik meg, emiatt ugyanonnan kiindulva meg is lehet szüntetni. Végül is minden tudati kérdés, minden a tudatban kezdõdik, ezért minden a tudat révén képes a legtermészetesebb módon megváltozni.

Mindezt egy gyakorlat segítségével magunkon is kipróbálhatjuk: nyugodtan leülünk, lazult meditációs állapotban, és behunyt szemmel elképzeljük, hogy tollak vagyunk, egy finom, puha kis madártoll. Ha a madártollat kézben tartjuk, nem érzünk semmi súlyt, mert oly könnyû, hogy szinte magától repül. Ha egy tollnak érezzük magunkat, akkor nagyon könnyûek vagyunk, és ezt az érzést kell átélünk. Az ember az érzéssel megadja az értelemnek azt a bizonyosságot, hogy könnyû teste van, az értelem pedig az õ részérõl továbbadja a testnek az utasítást, hogy súlyt kell veszítenie. Az értelem nyomást gyakorol a fizikai testre, bármit is szeretne elérni. Jelen esetben ez pedig fogyást jelent, függetlenül attól, hogy diétázunk-e, vagy sem – véli a meditációval foglalkozó Gunagriha.

Ha ismételten átéljük az érzést, hogy könnyûek vagyunk, ha már jól begyakoroltuk, akkor ezt a nap folyamán sokszor fel tudjuk idézni, aminek folytán az egész anyagcserénket átalakíthatjuk. Persze ennek is, mint mindennek, a gyakorlat az alapja, de a módszer tökéletes, mert a belsõ erõ természetes hatásához tartozik, nem erõszakos módon történik, így nem okoz stresszt. Olyan, mint a lassú víz, amely partot mos.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!