2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Csendes embereknek ismerték az áldozatokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-09 08:28:36
A hétvégén meggyilkolt idõs házaspár február elején költözött Hosszúpályiba.

Szomorú hírre ébredhettek Hosszúpályi lakosai húsvét vasárnap: a rendõrségi helyszínelõket a Szabadság utcához rendelték, ugyanis szombaton este 21 óra körül két embert holtan találtak saját házukban. Demeter Erika, a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje a helyszínen megerõsítette, az elsõdleges orvosszakértõi vélemény szerint a sértettek halálát idegenkezûség okozta, vagyis mindkét embert meggyilkolták (azóta megvan a gyanúsított).

A Szabadság utca a település déli végén fekszik, onnan csak pár méterre áll a község végét jelzõ tábla. Mikor vasárnap dél körül odaértünk, végtelenül nyugodtnak tûnt a helyszín. Az utca a bejáratától kezdve rendõrségi szalaggal volt lekerítve, a helyszínelõk még javában az eset rekonstruálásával, a nyomok keresésével, rögzítésével voltak elfoglalva.


Az utolsó ajándék

Mikor odakiáltottam az egyik bokrát metszõ Simon Jánoshoz, a közvetlen szomszédhoz, kertjét épp két, vegyvédelmi kezeslábasba öltözött szakértõ járta körbe. „Február 6-án költöztek ide, csendes, rendes embereknek ismertem meg õket, nem volt velük semmi baj” – mondta a verõfényben hunyorgó idõs férfi, aki értetlenül áll a tragédia elõtt. Felesége szintén odajött, s arról beszélt, utoljára pénteken délután találkozott a párral, napraforgót kapott tõlük, amelyet Debrecenben vettek. „A házukban sosem jártunk, de a kerítésen keresztül mindig beszélgettünk, az uram segített felszántani nekik a kertet, ahová krumplit vetettek” – fogalmazott az asszony, aki nem érti, hogyan juthatott be valaki a házba, mivel úgy tudja, belülrõl volt bezárva az ajtó. Ráadásul õk sosem láttak náluk idegeneket.

Az út túloldalán álló, közeli kiskocsmában szintén megdöbbentek a gyilkosság hírére. A fiatal pultos nõ egyáltalán nem ismerte az áldozatokat, egyedül annyit hallott, hogy a család (a lányuk és a férje, valamint a kis unoka) találta meg õket szombat este. A déli sörét kortyolgató István pedig idejét sem tudja, mikor történt hasonló eset Hosszúpályiban, bár megemlítette: olyan elõfordult nemrégiben, hogy két asszony fényes nappal rabolt ki idõseket. Akkor elfogták a tetteseket, így bízik benne, hogy ezúttal is sikerrel járnak a rendõrök – osztotta meg velünk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!