2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Törõdnek az egyéni sorsokkalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-10 08:59:14
A gyermekek családban történõ nevelkedésének elõsegítését fontosnak tartják.

A Családsegítõ- és Gyermekjóléti Szolgálat, Városi Bölcsõde Kossuth utcai épületében tartották meg a közelmúltban a Gyermekvédelmi Tanácskozást az intézmény munkatársai.

A szakmai fórumon Szólláth Tibor polgármester hangsúlyozta, hogy a településeknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy ne jelentsen hátrányt akár Hajdúnánáson, akár más kisebb helységben felnõni, családot alapítani a nagyvárosokkal szemben – ebben az önkormányzat is komoly szerepet vállal többek között az oktatási intézményrendszer fejlesztésével, korszerûsítésével.

Nagyné Juhász Krisztina, a Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetõje bemutatta a szolgálat 2014-ben végzett munkáját. Elõadásában kiemelte, hogy 2009-ben a városban 44 százalékos volt a veszélyeztetett és hátrányos helyzetû gyermekek aránya, míg az elõzõ év összesített adatai alapján az óvodákban 27, míg az iskolákban 10 százalék volt ez az arány, ami igen jelentõs javulást mutat. A számok a kölcsönös együttmûködés eredményei, melyhez az észlelõ és jelzõrendszer kiépítése is hozzájárult – tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!