2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Termelõk és fogyasztók helyeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-10 09:50:41
Második alkalommal rendezték meg a Piaci Vigasságokat a vásárcsarnok területén.

A termelõi piacnak fontos létjogosultsága van a multikkal szemben, hiszen Hajdúböszörmény kiváló termõfölddel és jelentõs földterülettel rendelkezik, a lakosok többsége kötõdik valamilyen módon a mezõgazdasághoz, az állattenyésztéshez – jelentette ki Fórizs László alpolgármester a közelmúltban a termelõi piac megnyitóján. Hozzátette, a képviselõ-testület jól döntött arról, hogy növeljék az eladók és a vevõk elégedettségét; új kapcsolatteremtési helyszínt biztosítsanak, ahol a termelõk értékesíthetik termékeiket, a fogyasztók pedig hozzájuthatnak a minõségi áruhoz.
Újabb fejlesztés szükséges

Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke megfogalmazta, továbbra is fejlesztésekre és összefogásra van szükség, hogy a gazdálkodók minél magasabb szinten tudják feldolgozni termékeiket. Így több minõségi és egészségesebb élelmiszer juthat a termelõk kezébõl a fogyasztók asztalára. Szabó Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke elmondta, örül annak, hogy támogathatják a gazdálkodókat.

Azokat az õstermelõket várják a piac területére, akik maguk állítják elõ és dolgozzák fel termékeiket . Szólt arról is, hogy a fogyasztók ezeken a vásárokon találkozhatnak helyi termékeinkkel, értékeinkkel, hungarikumainkkal, melyek öregbítik kultúránkat és Hajdúböszörmény hírnevét.

Gulya Mátyás, a Vagyonkezelõ Zrt. ügyvezetõ igazgatója kiemelte, a közel félmilliárdos beruházás kapcsán csütörtökönként 14 és 18 óra között, 600 négyzetméteren, 80 standon térítésmentesen kínálhatják termékeiket a térségbõl érkezõ és termelõi igazolvánnyal rendelkezõ árusítók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!