2020. január 28. Kedd, Károly, Karola.
 
A magyar cégek harmada nem tervez elõre egy kutatás szerintForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-12 09:02:29
A magyar cégek 32 százaléka nem tervez elõre, pedig az üzletmenet és a munkaerõ tudatos tervezése segíti a szakemberhiánnyal kapcsolatos kockázatok leküzdését, a szervezeti hatékonyság növelését és kedvezõ hatással lehet a vállalat versenyképességére is – derült ki a HVG HR Center megbízásából készített kutatásból, amely a közép- és nagyvállalatok terveit és diplomás munkaerõvel kapcsolatos igényeit vizsgálta.

A csaknem ötszáz vállalat megkérdezésével készített reprezentatív kutatás eredményeit csütörtökön, budapesti sajtóbeszélgetésen ismertette Veres Rita, a kutatást a GVI-vel közösen végzõ Aon Hewitt cégvezetõje.

Kiemelte: a vállalatok csaknem fele szerint a hosszú távú siker legfontosabb tényezõje a nemzetközi és hazai szabályozáshoz való igazodás.

A technológiai változásokhoz való alkalmazkodás a 6. helyen szerepel, miközben a nemzetközi kutatásokban a második-harmadik helyet szokta elfoglalni ez a tényezõ – mondta.

Veres Rita ismertette: tízbõl négy cég szerint a gépészmérnökökbõl lesz a legnagyobb hiány 2017-ig a magyar gazdaságban, míg minden harmadik vállalat villamosmérnök-hiányt prognosztizál, akiket a jármû és közlekedésmérnökök követnek. A kutatásból kiderült, hogy a cégek jobban preferálják a pár éves tapasztalattal rendelkezõ munkatársakat, minden hetedik-nyolcadik nyitott pozíció szól csak pályakezdõknek. Ez az arány gépmérnököknél 20 százalék, villamosmérnököknél 17-18 százalék, tehát itt jóval nagyobb a kereslet a fiatalok iránt – tette hozzá az Aon Hewitt cégvezetõje. A felmérés készítõi arra is rákérdeztek, milyen problémák vannak a pályakezdõk munkára való felkészültségével. Minden harmadik cég a tapasztalat hiányát említette, ami a nyelvtudásbeli hiányosságoknál is fontosabb.

A cégek ötöde szerint a fiatalok beilleszkedése sem megy mindenütt simán, de kiemelték az önálló munkavégzés, a kreativitás, a csapatszellem és a kommunikációs készségek fejlesztésének fontosságát is – mondta Veres Rita. Palkovics László felsõoktatásért felelõs államtitkár a kutatási eredményeket követõ beszélgetésen kiemelte: a gyakorlati képzés hiányát számos vállalat kifogásolja, amire a duális képzés a válasz. Az államtitkár szerint megteremtették annak a lehetõségét, hogy vállalati szakemberek úgy vehessenek részt a felsõoktatási képzésben, ahogy az egyetemi oktatók – errõl törvény is rendelkezni fog majd. A kutatás elkészítését az Audi Hungaria Motor Kft., a Robert Bosch Kft., a Nestlé Hungária Kft. és a Telenor Magyarország Zrt. támogatta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!