2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Brókerbotrány – Felszámoló: április 14-ig lehet benyújtani a hitelezõi igényeketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-12 11:05:14
A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására rendelkezésre álló 40 napos határidõ 2015. április 14-én telik le, az eddig a napig postára adott hitelezõi igények határidõn belüli igényként kerülnek nyilvántartásba – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A brókercég felszámolását törvényi elõírás alapján a PSFN felszámoló biztosa végzi.

A PSFN közleménye szerint a hitelezõi igények bejelentésére használható nyomtatványminta megtalálható a Buda-Cash Zrt. honlapján, ennek használata azonban nem kötelezõ.

A cég emlékeztet arra, hogy a Buda-Cash felszámolását elrendelõ végzést a bíróság tette közzé, ebben pedig felhívta a hitelezõk figyelmét a hitelezõi igénybejelentésre, és annak a vonatkozó törvény szerinti 40 napos határidejére. A felszámoló ugyanakkor fontosnak tartotta az ügyfelek korrekt tájékoztatását, ezért mind az adós cég honlapján, mind az egyenleg egyeztetõ levél mellékleteként, mind pedig a telefonos kommunikációja során felhívta az ügyfelek figyelmét a pontos határidõre, azaz 2015. április 14-ére – olvasható a közleményben.

A PSFN Kft. felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy az április 14-ei határidõ a hitelezõi-igénybejelentés jogszabály szerinti határideje, az április 24-ei határidõ pedig az ügyfélkövetelések március 4-i egyenlegének egyeztetésére nyitva álló határidõ. Tehát április 14-ig csak a követelés tényét és ennek igazolását kell bejelenteni, de az adatok késõbb pontosíthatók – hangsúlyozza a cég.

Kitérnek arra is, hogy bár a cég a 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15. címrõl áthelyezte székhelyét a 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. címre, és az új székhelyet a Fõvárosi Törvényszék Cégbírósága 2015. április 1-jén jegyezte be. Az iratok ettõl az idõponttól kézbesíthetõk szabályszerûen erre a címre, ugyanakkor a korábbi székhelyre érkezõ iratok postai utánküldése a Magyar Postával kötött szerzõdés alapján biztosított: valamennyi, korábbi székhelyre címzett levelet megkap a PSFN Kft. – emelik ki.

Az átirányítást a PSFN Kft. mindaddig fenntartani szándékozik, amíg okkal feltételezhetõ, hogy küldemények érkeznek vagy érkezhetnek a korábbi székhelycímre.

Ezek alapján a postai küldemények feladhatók a régi (1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.), és az új címre (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. I. emelet), valamint a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. címére is.

A Quaestor felügyeleti biztosának kirendelésével kapcsolatban a PSFN Kft. kiemeli: a felügyeleti biztosok kirendelésével és tevékenységével kapcsolatos alapvetõ rendelkezéseket a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény határozza meg. A PSFN Kft.-t nem kötelezi jogszabály a felügyeleti biztosi névjegyzékbõl történõ kiválasztásra. A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-hez kijelölt felügyeleti biztos mindenben messzemenõen megfelel a jogszabályi elõírásoknak és szakmai tapasztalata alkalmassá teszi a feladat színvonalas ellátására. Kiválasztásánál kifejezetten szempont volt, hogy nincs közvetlen befektetési piaci érintettsége – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!