2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Bárhol felbukkanhatnak az adóhatóság ellenõreiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-12 11:31:38
Tavaszi ellenõrzéseket tart az adó- és vámhivatal az Észak-Alföldi régióban.

Az Észak-alföldi régióban március végétõl több mint egy hónapon keresztül tavaszi ellenõrzési akciót tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Fontos az eredete

A húsvéti kellékek mellé is jár a nyugta, az alkalmi vásárokon árusítókat is be kell jelenteni a foglalkoztatónak, sõt az áru igazolt eredete is fontos. A nagyobb megyei városok mellett a kisebb településeken is számítani lehet a NAV jelenlétére, helyszíni vizsgálataira. Az adóhivatal a május közepéig tartó ellenõrzéssorozatban kiemelt figyelmet fordít például a szépészeti szolgáltatást nyújtókra, a pékségekre, a vendéglátó helyekre, illetve a házhozszállítást is vállaló vendéglátósokra. Számíthatnak a NAV jelenlétére a dísznövény- és virágkereskedõk is, hiszen tavasszal jelentõsen megnõ a kereslet a kertbe, vagy balkonládába kiültethetõ növények iránt, így a kertészetek forgalma is jelentõsen meglendül.

Ugyancsak a tavaszi kerti munkákhoz kötõdik a vetõmagok és mûtrágyák beszerzése is, így az erre szakosodott üzletekben is megjelenhet a NAV. Vizsgálatot kaphatnak a ruhatisztításra, vasalásra specializálódott vállalkozások, sõt a kisállat-kereskedõk, valamint állateledelt forgalmazók is. A tavaszi megújulás magával hozza, hogy a télen felszedett plusz kilóktól mind a férfiak, mind a nõk próbálnak megszabadulni, amit gyakran az edzõtermek használatával érnek el; elképzelhetõ ezért, hogy akár a NAV munkatársai használják a kondi gépet, és kérnek személyi edzéstervet egy-egy fitnesz-teremben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!