2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Az Emmi 25 millió forintot ad könyvszakmai támogatásraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-13 08:50:03
Huszonötmillió forint keretértékben könyvszakmai vállalkozások üzleti tevékenységének elõsegítésére pályázatot hirdet az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) forgóeszközhitel felvételével kapcsolatos kamattámogatásra.

Amennyiben forgóeszköz-szükségleteiket hitelbõl finanszírozzák, a pályázók 50 százalékos kamattámogatásban részesülhetnek, amelyet az Emmi a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-vel kötött szerzõdés alapján biztosít a sikeresen pályázóknak, nem visszatérítendõ kamattámogatás formájában – áll a tárca kultúráért felelõs államtitkársága MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

A pályázat célja támogatni a hazai kiadók könyvkiadását, piackonform eszközökkel segíteni a magyar könyvszakma értékteremtését, az erre a célra létrejött vállalkozások és tevékenységek piaci megerõsödését. A pályázati feltételek között szerepel, hogy a pályázónak legalább 2012. december 31. óta folyamatosan fõtevékenységként kell könyvkiadással, könyvterjesztéssel foglalkoznia.

A pályázatokat a magyar könyvszakma és könyvpiac viszonyait jól ismerõ szakértõi bizottság bírálja el, amely javaslatot tesz a döntéshozatalra is. Ugyanez a testület szakmai szempontból ellenõrzi a nyertes pályázatok megvalósulását.

A beadási határidõ 2015. május 6., a pályázati dokumentumok letölthetõk a http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=206#!DocumentBrowse címrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!