2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Most jól mûködött a védelemForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-27 09:31:04
Herczeg András szerint nem a csatárok számán múlik egy csapat játékfelfogása.

Debrecen (HBN – T. N.) – Kedden este lejátszotta ötödik, egyben utolsó hazai pályán megvívott BL-mérkõzését a DVSC-TEVA, a piros-fehérek vendége a Puskás-stadionban a Liverpool FC volt. A találkozó ezúttal is vereséggel ért véget, de most nyoma sem volt a Lyon vagy a Fiorentina elleni gólesõnek; az angol sztáregylet 1-0-ás gyõzelmet aratott a debreceniek felett. A végeredmény tulajdonképpen hûen tükrözi a mérkõzés összképét, a Vörösök egy góllal jobbak voltak, ám a DVSC védekezését dicséri a tény, hogy Steven Gerrardék csupán egyszer tudták bevenni a magyar bajnok kapuját. Ez némileg annak is köszönhetõ, hogy a Loki ez alkalommal zártabban állt fel, mint az eddigi hazai Bajnokok Ligája-meccsek során.

Elkerülték a gólzáport

- Valóban, papíron egy csatárral szerepeltünk a Liverpool ellen – nyilatkozta a Naplónak Herczeg András klubmenedzser. – Ám ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy túlságosan deffenzív futballal akartunk volna elõrukkolni. Különben sem a támadók száma határozza meg, hogy egy csapat mennyire támadószellemû, vagy sem. Az tény, szerettünk volna hátul stabilak maradni, hiszen amikor korábban nyíltabban futballoztunk, akkor négyet meg ötöt kaptunk, ezt most mindenképpen szerettük volna elkerülni. Másrészt, Adamo Coulibalyról tudni kell, hogy mivel késõn érkezett hozzánk, így szinte teljesen kimaradt a nyári felkészülése. Ennek következtében idõnként ráfér némi pihenõ, õ ezért is állt be késõbb, de ha sikeresebben céloz, akkor most egy ponttal gazdagabbak vagyunk, ám ezzel már nem tudunk mit kezdeni – sajnálkozott a tréner.

Már nem fáradt

Abban, hogy a Debrecen csupán minimális különbségû vereséget szenvedett az ötszörös BEK/BL-gyõztes alakulattól, abban oroszlánrésze volt Vukasin Polekszicsnek. A kapusról korábban kijelentették, hogy vélhetõen idegileg fáradt, ezért is maradt ki a gárdából például Firenzében, de ennek a fásultságnak mára már nyoma sincs. – Ami a frissességet illeti, tényleg voltak gondjaim, de most már kipihentem magam és sokkal jobban ment a védés, mint korábban. Most következik két nagyon fontos meccs a bajnokságban, amit meg akarunk nyerni és megpróbálunk Lyonban elcsípni egy pontot, de legalábbis elkerülni, hogy sok gólt kapjunk – mondta Plexi, aki a liverpooli Ngog korai gólja által kiváltott érzéseirõl is beszélt. – Nagyon dühös voltam, hogy ismét hamar gólt kaptunk, ráadásul elég szerencsétlen módon, de utána jobban odafigyelt a védekezésre az egész csapat és aztán már nem volt gond.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!