2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Hidegfront érkezik, de hét közepén még 25-26 fok is lehetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-13 11:14:25
A jövõ héten elején érkezõ hidegfront ellenére a hét közepéig marad a 20 Celsius-fok körüli meleg, a hétvégén viszont helyenként már 10 fokig sem melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a héten sokfelé várható esõ, zápor, s többször megerõsödik, olykor viharossá fokozódik a szél is.

Hétfõn országszerte várható néhány órás napsütés, de már délelõtt is lesznek átmenetileg felhõsebb körzetek, majd délutántól észak felõl sokfelé megnövekszik a felhõzet, és elszórtan záporok is kialakulnak, néhol dörgéssel, villámlással. Délelõtt sokfelé megélénkül, az északi országrészben meg is erõsödik a szél. A késõ délután érkezõ hidegfronthoz kapcsolódóan néhol viharos szélrohamok is lehetnek. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire 5-11 fok között alakul, de egyes völgyekben és a Kiskunság néhány pontján ennél hidegebb is lehet. A maximumhõmérséklet 19-24 fok között valószínû.

Kedden a hajnali, reggeli órákban a déli megyékben még elõfordulhatnak záporok, de napközben sok napsütés is várható. Fõként az ország középsõ harmadában lehet erõs a légmozgás. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet, nappal 13-17 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán napközben is sok napsütés várható. Az ország keleti felében fordulhatnak elõ néhol záporok. Elsõsorban az Észak-Alföldön megerõsödik a szél. A minimumhõmérséklet 0 és 6 fok között valószínû, északon, északkeleten talajmenti fagy is lehet. A maximumok várhatóan 19-23 fok között alakulnak.

Csütörtökön napos, száraz idõ várható. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. Napközben 22-26 fokig emelkedik a hõmérséklet.

Pénteken eleinte délen még napos idõ lesz, de napközben egyre többfelé várható esõ, zápor. Helyenként megerõsödik a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet 6-11, a legmagasabb hõmérséklet 18-25 fok között alakul.

Szombaton eleinte szórványosan eshet az esõ, majd délutántól elszórtan zápor, esetleg zivatar is elõfordulhat. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközebn 8-13 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap is nagy területen lesz viharos a szél. A kevés napsütés mellett szórványosan zápor is elõfordulhat. A minimumhõmérséklet 0 és plusz 5, a maximumhõmérséklet 8-13 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!