2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Szerdától olcsóbb lesz a négynapos sztrádamatricaForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-01 11:06:54
Szerdától 1530 forintról 1170 forintra csökken a négynapos autópálya-matrica - tájékoztatott az Állami Autópálya Kezelõ (ÁAK) Zrt. Az árváltozás a motoros e-matricákat is érinti, így azokat szerdától ismét a csökkentett áron, 585 forintért lehet beszerezni. Az árcsökkenés az interneten, sms-ben, telefonon, illetve bankkártyával megvásárolt matricákra is vonatkozik.

Az ÁAK idén szeptember végéig összesen 8,1 millió négynapos e-matricát értékesített - 12 százalékkal többet az elõzõ év hasonló idõszakához képest.

A társaság közleménye szerint csak a D1-es kategóriában vásárolható négynapos e-matricákat Magyarországon is szezononként eltérõ áron lehet megvásárolni. A nyári hónapokban jelentõsen nõ ugyanis az autópályák forgalma, ami részben az ide látogató külföldieknek, részben pedig a belföldi turizmus élénkülésének köszönhetõ.

A négynapos e-matricák szezonális díjemelésébõl származó többletbevételt egyrészt a sztrádák üzemeltetésére és fenntartására fordítják, másrészt ennek segítségével tartható fenn a turisztikai szezonon kívül érvényes kedvezményes árszint - közölte az ÁAK.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!