2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
OGY – Elhalasztották az állami földvagyon kezelésérõl szóló javaslat zárószavazásátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-15 15:17:29
Elhalasztotta a parlament kedden az állami földvagyon kezelésével összefüggõ egyes törvények módosításáról szóló kormányzati elõterjesztés zárószavazását.

Az Országgyûlés azután döntött így, hogy az indítvány minõsített többséget igénylõ passzusai nem kapták meg a szükséges kétharmados többséget. A határozathozatalnál 125-en szavaztak igennel, 71-en nemmel. Utóbbiak között volt – a parlamenti honlap adatai szerint – négy fideszes képviselõ: Bencsik János, továbbá az elõterjesztõ Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter, valamint Hende Csaba honvédelmi és Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezetõ. Közülük késõbb ketten is azt jelezték az ülésvezetésnek, hogy õk igennel szavaztak. Latorcai János levezetõ elnök azonban arról tájékoztatott, hogy az õ voksaikkal sem lett volna meg a szükséges kétharmados többség, 131 voks.

A parlament ezt követõen rövid tárgyalási szünetet tartott, majd az elõterjesztõ kérésére úgy határoztak a képviselõk, hogy elhalasztják a zárószavazást.

A földmûvelésügyi miniszter törvényjavaslata alapján a Nemzeti Földalapkezelõ Szervezet (NFA) tulajdonába kerülne az összes állami tulajdonú föld, függetlenül attól, hogy védett természeti területnek minõsül-e.

A kezdeményezés ellen korábban többször is tiltakozott az ellenzék.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!