2024. április 23. Kedd, Béla.
 
5 angol kifejezés, amit mindenképp említs meg az állásinterjún, amikor magadról beszélszForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-16 08:00:27
Az állásinterjú egy verseny. Hogyan tudsz gyõzni? Úgy, hogy a lehetõ leghatékonyabban adod el saját magad. Ennek fontos része, hogy hangozzon el néhány olyan angol kulcsszó, ami mindenképp felkelti az interjúztató figyelmét.

1. Asset (erõforrás)

Igen, ha hiszed, ha nem, te is egy erõforrás leszel a cég számára. Az állás nem szakmai gyakorlat! Az interjúztató nem azt akarja hallani, hogy azért akarod az állást, mert tanulni szeretnél. Arra kíváncsi, hogy milyen készségekkel rendelkezel, amelyeket a cég használni tud. Tehát sorold fel, hogy miért leszel egy erõforrás a cég számára.

2. Enthusiastic (lelkes)

Egy cég sem akar olyan munkaerõt, aki azért akar bekerülni a céghez, hogy törleszteni tudja a hitelét, vagy azért, hogy „kipróbáljon valami újat”. Szenvedélyes és lelkes emberek kellenek, akik értik a cég misszióját, és hajlandóak tenni érte.
Tehát mindenképpen ezt a képet igyekezz kialakítani magadról.


3. Learn Quickly (gyorsan tanul)

Nem kell szégyellned, ha frissdiplomás egyetemista vagy, és nincs 5 év tapasztalatod az adott területen.
De mindenképpen derüljön ki rólad, hogy gyorsan tanulsz! Elég egyszer megmutatni neked valamit, hogy megértsd és a késõbbiekben alkalmazni tudd.


4. Good Communicator (jól kommunikál)

Függetlenül attól, hogy milyen pozícióra jelentkezel létfontosságú az a készség, hogy hatékonyan kommunikálj írásban és szóban a kollégáiddal, beosztottaiddal, az üzleti partnerekkel és természetesen a vezetõséggel, vagyis mindenkivel, aki él és mozog a cégnél. Véleményem szerint az a legjobb, ha meg tudod mutatni, hogy egy nehéz helyzetet is higgadtan és hatékonyan tudtál kezelni a kommunikációs készséged segítségével.

5. Analytical (elemzõi)

A fiatal vagy új alkalmazottaknál a lelkesedés lényeges, ugyanakkor nem mindig elég. Fontos, hogy biztosítsd az interjúztatót, hogy rendelkezel elemzõi vénával is, tehát minden egyes feladatot praktikusan és logikusan közelítesz meg, és nem nyugszol addig, míg meg nem találod a jó megoldást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!