2024. április 24. Szerda, György.
 
BM: 1,8 milliárd forint támogatás a játszótérépítések támogatásának visszafizetéséreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-16 10:21:42
A kormány rendkívüli mûködési támogatásban részesíti azokat az önkormányzatokat, amelyek 2008-2009-ben játszótérépítésre igényeltek támogatást, de az igényelt pénzeket az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által feltárt szabálytalanságok miatt vissza kell fizetniük – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Pogácsás Tibor emlékeztetett: 2008-2009-ben a vidékfejlesztési hivatal pályázatot írt ki játszótérépítésekre, összesen 145 projektet fogadott be a hivatal. Az EU csalás elleni hivatala azonban azt állapította meg, hogy a programokat túlárazták, ezért az önkormányzatoknak vissza kell fizetniük a támogatást.

Mivel jellemzõen kistelepüléseket érint a probléma, ahol a visszafizetendõ összeg akár a költségvetés kétharmadát is érintheti, a kormány úgy döntött, hogy ezeket az önkormányzatokat rendkívüli mûködési támogatásban részesíti – jelezte az államtitkár. Jelezte: a szükséges 1,789 milliárd forintot a Belügyminisztérium saját fejezeti tartalékából biztosítja.

Az államtitkár elmondta: a legkisebb visszafizetendõ összeg 4,7 millió forint, a legnagyobb 26 millió forint, az önkormányzatoknak jellemzõen 10-15 millió forintot kell visszafizetniük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!