2024. április 24. Szerda, György.
 
Óvodai mulasztásért is büntethetnekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-04-17 09:46:14
A kötelezõ óvodába járás szeptemberi bevezetésével nemcsak az iskolakerülést, hanem az óvodai mulasztásokat is lehet majd pénzmegvonással szankcionálni - tudta meg a Magyar Nemzet. Húsz igazolatlan nap után jövõ januártól itt is lehetõség lesz a családi pótlék folyósításának szüneteltetésére - tudta meg a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságért és családügyért felelõs államtitkársága a lap érdeklõdésére közölte: amennyiben az óvodás gyerek igazolatlan hiányzása meghaladja az öt nevelési napot, a jegyzõ figyelmezteti a szülõt a mulasztásra, illetve annak következményeire. Ha a hiányzások mértéke ennek ellenére eléri a húsz napot, akkor 2016. január 1-jétõl az óvodás gyermekek esetében is lehetõség lesz a családi pótlék folyósításának szüneteltetésére.

Jelenleg 316 ezer gyermek jár óvodába, számuk becslések szerint szeptembertõl további 20-25 ezerrel nõ, vagyis az intézkedés mintegy 340 ezer gyermeket és családját érinti majd. A lap beszámol arról is, hogy az idei tanév elsõ felében tovább csökkent az iskolai igazolatlan hiányzások száma, az elsõ félévben csupán 5613 gyermek esetében kellett megvonni az iskoláztatási támogatást, mert ötven óránál többet hiányzott igazolatlanul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!