2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A hétvégén mintegy 10 fokos lehûlésre kell számítaniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-17 10:00:16
A hétvégén enyhül a meleg: pénteken még akár 24, vasárnap már csak 13-14 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet, hajnalban akár mínuszok is lehetnek. Emellett borús, esõs lesz az idõ, többfelé erõs, viharos lesz a szél is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésbõl.

Pénteken a déli óráktól észak, északnyugat felõl megvastagszik a felhõzet, és egyre többfelé várható esõ, zápor, helyenként zivatar. Az ország déli felén erõs, néhol viharos lesz a szél. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hõmérséklet 9 és 15, a legmagasabb 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton reggelig még sokfelé, majd egyre kevesebb helyen várható esõ, délután jellemzõen már csak a középsõ országrészben alakulnak ki záporok. Többfelé lesz erõs a szél. A leghidegebb órákban 4-10 fok lehet. Napközben 11-15 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap reggelig az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhõs idõ valószínû, napközben gomolyfelhõk képzõdnek, délutántól pedig északkelet felõl vastagodó fátyolfelhõzet érkezik az ország fölé. Estétõl egyre több helyen erõsen felhõs égre lehet számítani. Csapadék nem valószínû. Hajnalban többfelé fagypont alá süllyed a hõmérõ higanyszála: a minimumhõmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, sõt a fagyzugos területeken még ennél is hidegebb lehet. A maximumhõmérséklet 13-14 fok körül valószínû – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!