2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Akácos és fenyveserdõ égett Debrecen határábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-17 10:39:42
Debrecenben a 48-as fõút kivezetõ szakaszán, a vasúti töltés mellett több mint három kilométer hosszan és ötszáz méter mélyen égett akácos és fenyveserdõ, valamint az aljnövényzet is.

A debreceni, hajdúnánási, hajdúszoboszlói, nyíradonyi, berettyóújfalui és nyíregyházi hivatásos tûzoltók nagy erõkkel vonultak a helyszínre, a tûz továbbterjedésének megakadályozásán és az oltáson mintegy ötven tûzoltó dolgozott, több irányból avatkoztak be öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

A tûz a fõút forgalmát veszélyezteti, ezért a 48-as fõutat a 6-9 kilométer között teljesen lezárták. A vasútvonalon egy szerelvény közlekedett volna, ezt a vasúttársaság intézkedése nyomán Haláp térségében leállították. Személyi sérülés nem történt, de a lángok a közeli tanyákat is veszélyeztették.

Az oltást nehezítette az idõközben feltámadó szél is, de az egységek meg tudták állítani a lángok továbbterjedését.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Félpályán megindult a forgalom Debrecen és Vámospércs között
Debrecen, 2015. április 16., csütörtök (MTI) – Megszûnt a teljes útzár, félpályán megindult a forgalom Debrecen és Vámospércs között – közölte Demeter Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje csütörtökön kora este az MTI-vel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!