2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
OH: zökkenõmentes a pedagógusminõsítésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-17 12:15:18
Megfelelõ elõkészítés elõzte meg az egy hete megkezdett idei pedagógusminõsítési eljárásokat, és azok zökkenõmentesen folytak le az elsõ napok tapasztalatai alapján – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint április 9-én és 10-én tartották 2015 elsõ pedagógusminõsítési eljárásait. A két nap alatt országszerte 476 minõsítési eljárásban 128 általános iskolai tanár, 111 középiskolai tanár, 116 tanító, 103 óvodapedagógus és 18 egyéb munkakörû, pedagógus besorolású dolgozó vett részt.

Az OH munkatársai az eljárások után több helyszínen interjút készítettek a résztvevõkkel. A közlemény szerint a pedagógusok a felkészülés idején alapdokumentumként használták az Útmutató a pedagógusok minõsítési rendszeréhez címû összeállítást, valamint annak frissített kiadásait. Emellett az OH honlapján közzétett anyagokból tájékozódtak, és megítélésük szerint ez elegendõnek bizonyult – közölték.

A minõsítési szakértõk úgy nyilatkoztak, hogy megfelelõ felkészítést kaptak a hivatal által szervezett pedagógusminõsítõi szakértõi továbbképzésen, továbbá az oktatási segédanyag “egyértelmûen támogatta a szakmai tartalmak, valamint az eljárásrend egyes elemeinek elsajátítását”.

A közleményben úgy összegeztek: az elsõ két nap tapasztalatai alapján elmondható, hogy a pedagógusminõsítési eljárásokat mind a minõsítésre váró pedagógusok, mind a minõsítési szakértõk feladatai tekintetében megfelelõ elõkészítés elõzte meg, így azok zökkenõmentesen folytak le.

Idén 15 ezer pedagógus vesz részt minõsítési eljárásban, közülük csaknem 3600 a 2014/2015-es tanév második félévében – tették hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!