2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megdõltek a napi melegrekordok, Osliban több mint 29 fokot mértekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-18 08:34:37
A fõvárosi és az országos napi melegrekord is megdõlt. Osliban 29 Celsius-foknál is melegebb volt csütörtökön – közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Honlapjukon azt írták: az április 16-ai melegrekord eddig 27,6 fok volt, 1952-ben, a Békés megyei Szarvason mérték. Emellett egyébként az országban többfelé 25-26 fok körül alakult a nappali hõmérséklet, ami a sokévi átlag alapján június második felének megfelelõ. Az új országos napi melegrekord mostantól 29,2 fok, amelyet a Gyõr-Moson-Sopron megyei Osliban rögzítettek.

Mostanáig Budapesten ezen a napon szintén 1952-ben volt a legmelegebb. Akkor 26,6 fok volt. Ez a rekord 2 fokkal dõlt most meg, mivel Újpesten 28,6 fokig melegedett a levegõ.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor kitért arra is, hogy a nyárias meleg nem tart sokáig. Péntek délután hidegfront érkezik, amely erõs lehûlést hoz. Olyannyira, hogy a hétvégén és a jövõ hét elején helyenként 2 méteres magasságban is fagypont alá csökken a hõmérséklet az éjszakai, hajnali órákban – tették hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!