2024. április 19. Péntek, Emma.
 
MVH: elkezdõdött az egységes agrártámogatási kérelmek benyújtásaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-18 09:16:09
Megindult az egységes agrártámogatási kérelmek beadása április 1-jén, mostanáig körülbelül 900 ezer-1 millió hektárra adtak be kérelmet, illetve kezdték el a beadást – közölte Gyuricza Csaba, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök esti mûsorában.

A támogatás körülbelül 70 ezer forint hektáronként – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy összességében 420 milliárd forint a tét.

Az MVH elnöke a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepét kiemelve elmondta: a rendszer összetettebbé vált ebben az évben, jelentõs a falugazdászok szerepe, akik helyben segítik a gazdálkodókat a kérelmek kitöltésében.

A szankciómentes beadás határideje május 15-e; az a cél, hogy addig minden gazdálkodó be tudja adni kérelmét, hogy októberben az õszi munkák idején elõleget tudjanak fizetni – fejtette ki.

Június 9-éig van lehetõség még arra, hogy a támogatás csökkenése mellett beadják a gazdálkodók a kérelmet; a csökkenés napi 1 százalékot jelent – mutatott rá az MVH elnöke.

Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter március 31-én sajtótájékoztatón ismertette, hogy a magyar gazdák az egységes kérelem keretében több mint 30 féle agrártámogatást igényelhetnek. A gazdálkodók mintegy 400 milliárd forintnyi összeghez juthatnak hozzá, ami segíti õket a termelésben, illetve abban, hogy egészséges, jó minõségû magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

A kérelmek a Mezõgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!