2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hétmilliárd forintból fejlesztette a debreceni repülõteret a Xanga cégcsoport az elmúlt évekbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-18 09:28:36
A debreceni repülõteret mûködtetõ Xanga cégcsoport az elmúlt években 7 milliárd forint saját és pályázati forrást fordított a légikikötõ fejlesztésére – közölte a város polgármestere csütörtökön.

Papp László (Fidesz-KDNP) A kelet kapuja, kapu keletre – Debrecen címmel, a repülõtéren rendezett logisztikai napon a város gazdasága szempontjából az egyik legnagyobb lehetõségnek nevezte a repülõtéri fejlesztéseket, ahol légi, közúti és vasúti elérhetõséget biztosító trimodális központot alakítottak ki.

A régióban nincs olyan repülõtér, amelyik ilyen minõségben képes lenne kiszolgálni az utasokat, illetve a szállítókat – tette hozzá a polgármester megjegyezve, hogy “Debrecen ipara lendületben van”.

A kormány is támogatja a várost: 2017-re elkészül a Debrecent elkerülõ autópálya-szakasz, ezzel a 47-es fõutat is bekapcsolják az országos gyorsforgalmi úthálózatba – mutatott rá Papp László.

Herdon István, a kockázati tõkebefektetõ és ipari ingatlanfejlesztõ XANGA cégcsoport vezérigazgatója elmondta: negyedik alkalommal rendeztek nyílt napot A Logisztika Napja programsorozat keretében a debreceni nemzetközi repülõtéren kialakított trimodális logisztikai központban.

A trimodális központ nemcsak a város és környezete, hanem a határon átnyúló régió logisztikai kiszolgálása szempontjából is meghatározó szerepet tölthet be a jövõben. A bázis három közlekedési és szállítási módot egyesít: a közút mellett a schengeni normáknak megfelelõ nemzetközi repülõtér által biztosított légi szállítást, valamint az országos vasúthálózathoz csatlakozó, a XANGA csoport által felújított és üzembe helyezett iparvágány révén a vasúti szállítást is – magyarázta.

A csütörtöki logisztikai napon bemutatkoztak a XANGA csoport stratégiai partnerei is: a bécsi WienCont terminál, a GYSEV CARGO Zrt., a CMA CGM hajótársaság, valamint a Debreceni Egyetem logisztika menedzsment tanszéke, amely a logisztikai szakember utánpótlást biztosítja. Az egyetemi hallgatók számára a trimodális logisztikai helyszín kiemelt szakmai gyakorlati helyszínt nyújt majd a jövõben.

A logisztikai nap mintegy háromszáz résztvevõje – köztük csaknem félszáz egyetemista – rakodás közben tekintette meg azt a konténer irányvonatot, amely Bécsen keresztül közvetlen vasúti összeköttetést biztosít Debrecen és három jelentõs tengeri kikötõ, Hamburg, Rotterdam és Koper között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!