2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
H1N1: Debrecenben halt meg a legújabb áldozatForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-27 11:31:28
Egy 66 éves, korábban veseátültetésen átesett asszony halt meg.

A nõ szervezetébõl az orvosok kimutatták az újinfluenza vírusát - közölte csütörtökön a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma. Az intézményben jelenleg két beteget ápolnak H1N1vírusfertõzéssel, az orvosok szerint az õ állapotuk kielégítõ.

Dr. Orosi Piroska, az intézmény kórházhigiénés és infekciókontroll tanszékének vezetõje elmondta: a beteget Nyíregyházáról, a Jósa András kórház sûrgõsségi osztályáról tüdõgyulladás gyanújával szállították a debreceni klinikára.

A nõnél felmerült az új tipúsú influenza gyanúja, amit igazoltak a vizsgálatok. A beteg antivirális kezelést kapott, de már nem tudtak rajta segíteni, vasárnap meghalt.

Úgy tudjuk, az asszony nem kapott újinfluenza elleni védõoltást. A debreceni klinikán nyár óta összesen nyolc esetben mutatták ki a H1N1 vírust. Ezek közül négy beteg a múlt héten, kettõ pedig ezen a héten került a debreceni klinikára - mondta a Független Hírügynökségnek Orosi Piroska.

A tanszékvezetõ hangsúlyozta: a halál oka egyelõre nem ismert, de az kijelenthetõ, hogy az intenzív osztályon ápolt, gépi lélegeztetést kapott nõnél a korábbi vesetranszplantáció kockázati tényezõ volt. Debrecen másik egészségügyi intézményében a Kenézy Gyula kórházban péntektõl teljes látogatási tilalmat vezetnek be - jelentették be egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Ebben a kórházban két újinfluenzást kezelnek, akik -a körülményekhez képest- jól vannak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!