2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Minden iskolában lesz net 2016 végéreForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-04-19 08:22:15
A jövõ év végére minden magyarországi iskolában elérhetõ lesz a szupergyors internet - mondta kedden Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelõs helyettes államtitkár a Networkshop 2015 országos informatikai konferencián, Sárospatakon.

A szakpolitikus megállapította, az infokommunikációs szektor ugrásszerû növekedést tud generálni.

Mint mondta: ez az ágazat a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatottság bõvülésében, a vállalkozások versenyképességének fokozásában komoly szerepet játszik, fejlesztése hozzájárul az életminõség javításához, az esélyegyenlõség megteremtéséhez, a tudományos ismeretek és a kulturális javak hozzáférhetõségének kiszélesítéséhez is.

Az uniós támogatással megvalósuló Sulinet+ programban idén 350, jövõre további 300 hátrányos helyzetû települési iskola jut másodpercenként 100 megabites sávszélességû internet-eléréshez, a program zárásakor csaknem 4200 intézményben lesz ilyen sávszélességû kapcsolat, 2016 végére pedig minden iskolában - tette hozzá Solymár Károly Balázs.

Köpeczy-Bócz Tamás, az emberi erõforrások minisztériumának helyettes államtitkára a rendezvényen azt mondta: a kormány célja az, hogy a lehetõ legegyszerûbb módon mindenki hozzáférhessen az internetes információkhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!